תבשיל שומר של אבא שמעון
תבשיל שומר קל להכנה וטעיםםםם
נתחיל מזה שאבא שלי ידוע כבשלן על, כל מתכון שלו זה מתכון שכיף לאמץ!
לשומר יתרונות רבים, הוא מכיל טעם ייחודי וניתן לאכול חי או מבושל. רגע לפני שהוא נעלם לנו (סביב אפריל) שווה לרוץ ולהכין!!!
לשומר שפע סיבים תזונתיים ולכן הוא מעולה לירידה במשקל, לתחושת שובע, ניקוי הגוף והפחתת רמות הכולסטרול. הוא מקל על כאבי בטן, מפיג גזים, נפיחויות ועצירויות והוא ידוע גם בשל תכונותיו האנטי סרטניות בזכות כמות גבוהה של נוגדי חימצון.
השומר מכיל כמות נכבדת של אשלגן וויטמין C, ברזל ומגנזיום.
השומר הוא מקור לסידן, מונע אוסטופורוזיס ומספחית לחץ דם וזה בנוסף לתכונות האנטי דלקתיות שהוא ידוע בהן וצבר מוניטין חיובי גם בזכות יתרונותיו לחיזוק המערכת החיסונית.
בקיצור, אני נהנית מכל הזדמנות שהוא מככב על הצלחת!!! מי מצטרפת ומכינה?
רכיבים:
בצל גדול או 2 קטנים קצוצים,
3-4 גזרים
אפונת גינה (כחצי חבילת סנפרוסט)
3-4 שומר
תיבול: מלח, פלפל שחור וכורכום.
אופן ההכנה:
מתחילים עם טיגון הבצל עם כף שמן ומוסיפים לזה את הגזרים, והאפונה ולסיום מוסיפים את השומר חתוך לרצועות ארוכות ומתבלים.
מביאים לרתיחה ואז על אש קטנה ואם צריך נוסיף מים.
שמעון ממליץ לבשל על אש הכי נמוכה לפחות שעה ובסיום הבישול לוודא שנשארים ממש מעט נוזלים.
כיצד נתייחס?
תבשיל שכל רכיביו פחמימתיים וההתייחסות בהתאם כמנת פחמימה או חלק ממנה.
כל 570 גרם שומר נתייחס כמנת פחמימה אחת, פחמימה בריאה ומומלצת לקידום הצלחות!
הערות:
ניתן להגיש חם או קר.
ניתן לבשל עם עוף או קציצות לגירסה לא טבעונית/צמחונית.
